WhatsApp Chat
שלח בWhatsApp

טיפים למעבר דירה

מעבר דירה הוא בדרך כלל אירוע מרגש, עם פוטנציאל גבוה לתקלות, עיכובים ולחצים. אך אם ניגשים אליו באופן קליל, מתוכנן ומאורגן, ניתן לצלוח את מעבר הדירה בקלות יחסית, ואפילו לסיים עם חיוך ותחושה טובה. איך עושים זאת? לפניכם מספר טיפים שיסייעו לכם במעבר הדירה הקרוב.

 

  • בחירה של חברת הובלה – בדקו והזמינו מבעוד מועד (עדיף לפחות חודש מראש תלוי בעונה – בקיץ אפילו חודשיים) הובלה ליום המעבר. לפני בחירה של חברת הובלה, בדקו שהיא מומלצת, מקצועית ומנוסה. כדאי לשים לב שמדובר בחברה עם יחס אדיב, הצעת מחיר מסודרת וביטוח. ודאו לפני ההזמנה שמדובר בחברת הובלה רצינית, בעלת הציוד הנחוץ והמתאים להובלה עבורכם ושתספק לכם קרטונים מתאימים וטובים וחומרי אריזה. כך למשל, יתכן שמבנה הבניין או גודל הריהוט מחייב הובלה עם מנוף. כדאי לודא זאת מראש, לפני שתתקעו עם הפסנתר בחדר המדרגות.

 

  • ארגזים בגדלים שונים – לקראת מועד ההובלה, כדאי להיערך עם ארגזי קרטון בגדלים שונים – מקטנים ועד גדולים. רצוי לארוז בארגזים טובים וחזקים, שלא יתפרקו בדרך, ולא להעמיס על הארגזים יתר על המידה או פחות מידי. ספרים וכלי מטבח כבדים כדאי לארוז בארגזים קטנים יחסית. חפצי נוי שבירים מומלץ לעטוף היטב, וניתן לעשות זאת עם פצפצים ,מגבות, בגדים או שמיכות.

 

  • רשימת חפצים וריהוט – ערכו רשימה כללית של חפצים וריהוט שברשותכם. הרשימה תסייע לכם בעת המשא ומתן עם חברת ההובלה, ותאפשר לכם להעריך מה נחוץ לכם ביום הפינוי, כמה ארגזים להביא וכמה עבודה יש לפניכם. המובילים ישמחו לדעת מהם המכשירים החשמליים הגדולים והריהוט הכבד שברשותכם, על מנת להיערך לקראת חפצים גדולים במיוחד, שבירים, כבדים או פגיעים, ולתת הצעת מחיר הוגנת.

 

  • ארזתם לבד? – רשימת החפצים תסייע לכם לרענן את הזיכרון בנוגע לכמויות החפצים שיש ברשותכם. מתכוונים לארוז לבד? פנו לעצמכם מספיק זמן לכך. זקוקים לסיוע? הזמינו שירותי אריזה ואפילו חבר או שניים, שיסייעו לכם עם הדברים החשובים והאישיים. שירות האריזה עשוי לחסוך לכם זמן, כאבי גב וכאבי לב. לפעמים זה שווה.

 

  • אריזה חכמה – ארזו את הדברים הנחוצים ביותר ליומיום ולטווח הקרוב בארגזים מסוימים, וכתבו על כל ארגז את תכולתו ומיקומו הרצוי בדירה החדשה. לא בטוח שחייבים לפרוק את כל ארגזי הספרים ביום הראשון למעבר, אבל כן כדאי לפרוק את הספרים שנחוצים לכם למבחן בעוד יומיים. דברים חשובים במיוחד (תרופה נחוצה, בגדים למחר, כלי רחצה, מגבת, מצעים, מטען) מומלץ לקחת אתכם בתיק אישי.

 

  • ומה עם התמקמות מחדש? אחרי האריזה המתישה (אלא אם נעזרתם בחברת אריזה...) מחכה לכם גם פריקת הארגזים. גם כאן, ניתן להיעזר בחברים או בחברה מקצועית שתסייע לכם לפרוק ולהניח כל דבר במקום. נסו לארוז את הארגזים על פי המיקום בבית החדש, ולדאוג שהמובילים פורקים את ארגזי המטבח באזור המטבח, ולא במרפסת השירות המרוחקת.

 

  • הזדמנות להתחדש – למיין...למיין...למיין לא כדאי חייבים להעביר הכל. אם מצאתם במעמקי הארון מכונת גלידה שלא היתה בשימוש ב-17 שנים האחרונות, לא בטוח שכדאי להעביר אותה אל הבית החדש. כך גם עם בגדים, נעליים ישנות וקרועות, שטיח מסמורטט וכל חפץ שנראה לכם שמיותר להעביר. עברו על החפצים ונפו את מה שאינו נחוץ לכם יותר. ומה עם השטיח? אם הוא היה ישן, קטן מדי או מסמורטט, אולי שווה לנצל את ההזדמנות של מעבר הדירה ולקנות חדש.

 

  • הקניות יחכו – רגע, אז לקנות חדש? חכו רגע. סיימו את מעבר הדירה וההובלה, ואל תמהרו לקנות ולהצטייד לפני כן. לפעמים כדאי לסדר את כל החפצים בדירה החדשה, לגור בה כמה ימים, ולגלות בדיוק בדיוק מה נחוץ, מתוך הינסיון. יכול להיות שהפרקט בדירה החדשה פותר את הצורך בשטיח, ומצד שני, אולי נחוץ לכם מדף חדש לספרים, פח נוסף לפינת העבודה או מוט לוילון האמבטיה? הקניות יחכו עד שתתמקמו, ואתם תרוויחו זמן להחליט ואפשרות לרכז את הקנייה למועד אחד.

 

המאמר באדיבות המסודרים

 

 

 

footer